RVS/INOX

Algemeen

RVS/INOX is de aanduidingen voor Roest Vast Staal. RVS/INOX is een staallegering met een hoog percentage chroom en nikkel, hierdoor is het beter bestand tegen roest. Het hoge percentage chroom geeft RVS/INOX zijn specifieke grijs licht glimmende kleur bij een geslepen oppervlakte en de mogelijkheid het oppervlakte grof mat te stralen of op te poetsen naar hoogglans gepolijst. Er zijn verschillende kwaliteiten RVS/INOX verkrijgbaar, hoe hoger het percentage dure legeringensmaterialen zoals chroom, des te beter bestand het materiaal is tegen roest, invloeden van zeelucht (zout) en agressieve zuren zoals chloor. AMTO gebruikt voor vrijwel al zijn producten de beste legering RVS 316/ AISI 316

Toepassing

RVS/INOX is leverbaar in verschillende plaat diktes en verschillende vormen en profielen. RVS/INOX is uitermate geschikt om objecten voor buiten te maken met een strakke, moderne aanblik. Het materiaal zal na verloop van tijd iets doffer worden maar nooit vergaan zolang het niet in aanraking komt met staal, roest water of staal deeltjes uit de atmosfeer (vliegroest en roet).

Onderhoud

Het oppervlakte van RVS/INOX is relatief ruw. Afhankelijk van de finish kan het oppervlakte licht vervuilen. Om het oppervlakte niet te beschadigen mag er geen schuurmiddel bevattend schoonmaakmiddel of schuurspons gebruikt worden!
bij het schoonmaken van RVS gaat u als volgt te werk:

  • Spoel het te reinigen oppervlakte af met schoon leiding water zodat grof vuil en zand verdwijnen.
  • Breng een sopje met handwarm water aan.
  • Maak met een zachte borstel een licht schuim op het oppervlakte totdat het vuil goed los komt.
  • Spoel het oppervlakte af met veel schoon leiding water.
  • Droog het oppervlakte af met een ongebruikte microvezel doek.

Let Op! Geslepen of geborstelde oppervlaktes altijd borstelen, afdrogen en boenen in de slijp richting. Achtergebleven zand en andere vervuiling kunnen krassen geven op het oppervlakte.